piektdiena, 2010. gada 1. oktobris

Vakariņas arhitektūras šedevrā!

Mana draudzene Zane Tetere ir visai neparasta sieviete. Teikt, ka es viņu apbrīnoju būtu tas pats, kas nepateikt neko. Zane dzīvo sešpadsmitajā ātrumā un šķiet, ka pārtiek no kaut kādas kosmiskās enerģijas. Mūsu pieklusinātajās sarunās par puišiem, viņa reizi trīs minūtēs atbild uz kāda pasūtītāja, meistara, kolēģa telefona zvanu, un pēcāk atkal turpina tai pašā pieklusinātajā tonī. Arī Tu manu draudzeni pazīsti visai labi, jo viņa ir izdomājusi, kā jāizskatās Tavam priekam.



Zane ir arhitekte un veidojusi Piena, Hospitāļa, Bonēras, Mad House un Index Cafe dizainu. Šodien viņai atkal ir lieli svētki, jo durvis ver Zanes dizaina šedevrs restorāns/klubs Dstyle. Neapšaubāmi skaistākā atpūtas vieta Rīgā. Šobrīd. Jo zinu, ka Zanei jau atkal kaut kas ir padomā!
Par Dstyle centrālo tēlu ir iecelts sengrieķu vīna dievs Dionīss. Kurš, kā stāsta teikas, rīkoja gaviles un ar apdullinošu mūziku un vīna reibumu izraisīja cilvēkos ekstāzi, reliģisku aizmiršanos. Kluba saimniece Ella (neizdarīsim pārsteidzīgu secinājumus!) kluba telpās sev ir ierīkojusi radio studiju, no kuras sadarbībā ar Capital FM piektdienas vakaros no 21:00 - 23:00 piedāvās tiešo translāciju radio viļņos 94,9 FM.

Turpat aiz studijas ierīkots speciāls meiteņu stūrītis, kurā likt lietā pūdernīcu. Un tās tualetes! Tās kā zelta olas ieripināts tusiņā, lai rindā stāvošie nejustos apdalīti, bet gaidot turpinātu ballēties! Kā Zane saka - telpas funkcionalitāte! Īpašs prieks par savējiem, jo visas restorāna mēbeles ir latviešu mākslinieku darinātas, savukārt apkalpojošā personāla tērpus dizainējusi Līga Banga. Tagad Tev vien atliek ieplānot vakariņas arhitektūras šedevrā!

  
Foto: Krists Spruksts

2 komentāri:

  1. izskatās skaisti...tā ka gribas aiziet, būt cilvēkos un vienlaikus aizslēpties aiz lielās plaukstas

    AtbildētDzēst
  2. Interesanti arhitekturālie dizaini. Es ar labprāt tādos pavakariņotu, domāju būtu interesanti izbaidīt valdošo gaisotni un dizaina ietekmi.

    AtbildētDzēst